O nama

OSA Racunarski inženjering d.o.o. je osnovana 22. septembra 1989. godine kao jedno od prvih 100 privatnih preduzeca u bivšoj Jugoslaviji. Glavna delatnost kompanije OSA, od njenog osnivanja, je razvoj softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafickih sistema za projektovanje i izradu tehnicke dokumentacije. Skoro tri decenije iskustva u IT oblasti obezbedilo je kompaniji OSA lidersku poziciju kako na lokalnom tako i na tržištu Adriatik regije u sva tri proizvodna programa.

OSA je ovlašceni distributer i servis vodecih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i skeniranje Océ i Canon, kao i sistema za kovertiranje švajcarskog proizvođača Kern.

OSA razvija sopstveno softversko rešenje za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima UniDocs. Sistem se vec više od 10 godina komercijalno prodaje putem partnerske mreže na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Kazahstana. UniDocs je namenjen rešavanju problema upravljanja, arhiviranja i skladištenja elektronske dokumentacije bez obzira na tip i velicinu organizacije u kojoj se implementira, što ga cini konkurentnim kako na domacem tako i na inostranom tržištu.

Jedini smo distributer Autodesk softvera (softvera za 2D i 3D projektovanje u svim inženjerskim oblastima) na teritoriji cele Adriatik regije. Usled proširenja distributivne mreže, sa Srbije na sve zemlje bivše Jugoslavije ukljucujuci i Albaniju, 2011. godine osnovana je cerka firme OSA Softver u Hrvatskoj.

OSA više od dve decenije sarađuje sa Autodeskom a danas kao Autodesk distributer pokriva teritoriju Adriatik regije koju čine: Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Albanija, sa mrežom od 30 VAR partnera i više od 50 Retail parnera.

Prodaju svih proizvoda, korisnicku podršku, obuku kadrova, servisiranje i snabdevanje potrošnim materijalom pruža mreža autorizovanih partnera.

Ukoliko želite da postanete jedan od njih kontaktirajte nas.


Misija kompanije

Korisnicima naših proizvoda i usluga obezbeđujemo najbolje alate za upravljanje, kreiranje, razmenu, arhiviranje i štampu svih vrsta tehnickih i poslovnih dokumenata.

Mi smo DPMC – Document Proccesing and Management Company.


Vizija kompanije

OSA – Racunarski inženjering ce se pozicionirati kao jedna od 3 vodece IT kompanije na lokalnom tržištu proširujuci svoju partnersku mrežu preko Adriatik regiona na tržište EU.

Na tržištu Adriatik regiona cemo distribuirati Autodeskov softver, najbolji CAD softver u oblasti niskogradnje, visokogradnje, mašinstva i GIS-a. Jacacemo kompetenciju prodajne mreže uz istovremeno negovanje kontakata sa krajnjim korisnicima.

OSA ce biti prepoznata kao vodeci isporucilac opreme za profesionalnu digitalnu štampu i lider u plasiranju novih tehnoloških pravaca zasnovanih na kolor štampi i Ink Jet tehnologiji.

UniDocs kao strateški proizvod ce postati vodeca DMS/WF platforma na lokalnom tržištu sa liderskom pozicijom u plasiranju novih tehnoloških rešenja, pomno prateci potrebe krajnjih korisnika i zahteve tržišta.


Vrednosti kompanije

Posao cine ljudi! Zaposleni su najveca vrednost kompanije i njen najdragoceniji resurs. Zadovoljni i motivisani zaposleni ce uciniti zadovoljnim korisnike naših proizvoda i usluga.
Tako ce kompanija sinergetski zadovoljavati interese kupaca, vlasnika kapitala, zaposlenih i društvene zajednice.

Izvrsnost usluge i prioritet zadovoljavanja potreba kupca nad profitom, zaštita interesa i podataka kupca, pošten i otvoren odnos koji se bazira na strucnom autoritetu su osnova našeg odnosa prema kupcima.

Sloboda izražavanja i konstruktivne i argumentovane kritike sa predlozima rešenja, inicijative u inovacijama koje ce biti podržavane i nagrađivane, stalno obrazovanje i usavršavanje, snažan kolektivni duh, negovanje veza sa porodicama zaposlenih i motivisanje zaposlenih su osnovne vrednosti koje ce kompanija negovati u okviru svoje organizacione kulture.