Jezik sajta : Srpski / Hrvatski | Slovenski |
Tehnicko crtanjeProizvodnjaArhitektura i gradjevinarstvoVizuelizacijaInfrastuktura

Arhitektura i Građevinarstvo


BIM (Building information modeling) je sveobuhvatni proces projektovanja koji počinje dizajniranjem koncepta objekta, a završava se izradom projektne dokumentacije za izgradnju objekta, upravljanjem izgradnjom objekta i održavanjem objekta u fazi eksploatacije. BIM predstavlja generisanje i korištenje koordinisanog, jedinstvenog i preciznog 3D modela objekta koji kao podlogu ima sistem informacija. Informacije o projektu koje donose pouzdani digitalni prikazi objekta mogu se koriste za: ispitivanje, analizu i simulaciju različitih varijanti rešenja, izradu precizne i ažurne projektne dokumentacije, predviđanje performansi objekta u izgrađenom okruženju, specifikaciju materijala, procenu troškova izgradnje, i na kraju, za upravljanje i održavanje objekta.

BIM softveri za projektovanje objekata visokogradnje i niskogradnje prisutni su u građevinarstvu već preko dve decenije. Poslednjih godina preuzeli su primat nad klasičnim CAD konceptom u svim vodećim projektnim biroima sveta te je danas nezamislivo raditi velike projekte mimo upotrebe BIM tehnologije. Pored klasičnih geometrijskih informacija, BIM predstavlja i prostorne odnose, analizu osvetljenja, geografske parametre, količine i tehnički opis elemenata (na primer, detalje proizvođača pojedinih elemenata zgrade).

 

Autodesk Proizvodi - Arhitektura i građevinarstvo

Arhitektura i građevinarstvo

http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_building_design_suite_2014_tn.png
Autodesk® Building Design Suite
Autodesk® Building Design Suite je kompletno Autodesk BIM rešenje za projektovanje u visokogradnji.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_infrastructure_design_suite_2014_tn.png
Autodesk Infrastructure Design Suite
Autodesk® Infrastructure Design Suite predstavlja sveobuhvatni skup alata za projektovanje u niskogradnji.

Niskogradnja


http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autocad_civil_3d_2014_tn.png
AutoCAD® Civil 3D
AutoCAD Civil 3D je Autodesk BIM rešenje za projektovanje i analize u oblasti niskogradnje, geodezije i izradu tehničke dokumentacije. Predviđen je kao rešenje za potrebe celog projektnog tima – od građevinskih inženjera i geodetado tehničara.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_infraworks_2014_tn.png
Autodesk® InfraWorks
Jednostavna i brza izrada kompletnog digitalnog modela infrastructure omogućena je upotrebom Autodesk® InfraWorks™ softvera (naslednik Autodesk® Infrastructure Modeler softvera).

Visokogradnja


http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_revit_2014_tn.png
Autodesk® Revit®
Autodesk Revit je softver namenjen BIM (Building information modeling) procesu i bazira se na parametarskoj izradi 3D modela koji predstavlja sistem informacija, omugućava brzu i efikasnu koordinaciju i saradnju između projektantskih timova, eliminisanje grešaka i simulaciju i analizu projekta u realnom okruženju pre izgradnje samog objekta.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_robot_structural_analysis_tn.png
Autodesk® Robot™ Structural Analysis
Softver za statički proračun, analize i simulacije konstruktivnih sistema objekta, namenjen građevinskim inženjerima.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_navisworks_2014_tn.png
Autodesk® Navisworks®
Softversko rešenje koje pruža mogućnost sveobuhvatnog pregleda, analize, i vizualizacije Revit modela, tj. simulacije svih performansi objekta u realnom okruženju mnogo pre izgradnje samog objekta.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autocad_architecture_2014_tn.png
AutoCAD® Architecture
Uz pomoć alata prilagođenih razvoju arhitektonskih projekata i izradi tehničke dokumentacije, AutoCAD® Architecture Vam pruža mogućnost da projektujete onako kako vi to želite.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autodesk_autocad_structural_detailing_2014_tn.png
AutoCAD Structural Detailing
Specijalizovano rešenje na prepoznatljivoj AutoCAD platformi namenjeno građevinskim inženjerima i tehničarima koji se bave projektovanjem u oblasti građevine i projektovanja konstruktivnih sistema objekta.
http://autodesk.osa.rs/images/product/img_autocad_mep_2014_tn.png
AutoCAD® MEP
AutoCAD® MEP je nova generacija softvera za projektovanje instalacija u visokogradnji.