Andrew Anagnost Autodesk

Industrijski veteran vodiće kompaniju kroz novu fazu razvoja.

Kompanija Autodesk, početkom prošle sedmice, dobila je novog prvog čoveka – Endrjua Anagnosta (Andrew Anagnost), koji je do sada obavljao funkciju privremenog izvršnog direktora i direktora marketinga.

Karijera novog lidera u Autodesku počela je davne 1997. godine, a do danas je u ovoj kompaniji imao značajne strateške uloge. Na mesto predsednika kompanije i izvršnog diektora stupio je odmah, krunisavši tako dvodecenijski rad u ovoj multinacionalnoj softverskoj korporaciji.

Anagnost je diplomirao na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Kaliforniji, magistrirao inženjerstvo i doktorirao na aeronautičkom inženjeringu i računarstvu Univerziteta Stenford. Novi direktor karijeru je započeo u Lockheed Aeronautical Systems kompaniji, a kao postdoktorski stipendista radio je i u NASA istraživačkom centru Ames.

U Autodesku, Anagnost je vodio inženjering za Autodesk Inventor, pri čemu je rast prihoda tokom njegovog mandata bio čak pet puta veći. Kao direktor marketinga vodio je uspešan prelazak kompanije na model pretplate, i tržištu predstavio Autodesk cloud tehnologije.

Endrju Anagnost je oduševljen što će preuzeti ulogu glavnog čoveka ove kompanije i izneo planove za budućnost:
“Аutodesk je transformisao industriju dizajna dovođenjem CAD-a na računar, još pre 35 godina, a u poslednjih 10 godina postao je pravi lider. Bili smo prvi koji su na cloud i mobilne platforme uveli dizajn, a sada ćemo na isto mesto postaviti i građevinarstvo i proizvodnju. Jedva čekam da vodim Autodesk u novu fazu rasta, gde ćemo kombinovati poslovne inovacije i proizvode kako bismo postali još primamljiviji kupcima”, rekao je Anagnost.

Imenovanje Anagnosta usledilo je posle ostavke bivšeg direktora kompanije Karla Bejsa (Carl Bass), iz februara ove godine, ali i sveobuhvatnog procesa pronalaženja najboljeg rešenja za lidersku poziciju, koji je vodio glavni odbor kompanije.

“Blisko sam sarađivao sa Anagnostom u proteklih 20 godina i znam da će biti odličan lider za Autodesk”, rekao je Bejs, bivši direktor Autodeska. “Njegovi doprinosi i posvećenost kompaniji, zaposlenima i kupcima su nemerljivi. Radujem se što ću sarađivati s njim i jedva čekam da vidim gde će odvesti Autodesk u budućnosti”

Autodesk je objavio i da je Amar Hanspal, viši potpredsednik, direktor proizvodnje i privremeni izvršni direktor, napustio Autodesk. Novi direktor zahvalio se Amaru na saradnji, al i doprinosu Autodesku tokom 30 godina njegovog rada, naglasivši da će i te kako nedostajati kompaniji.

Izvor: Autodesk.Inc. (autodesk.com)